Närodlat på Gran Canaria

Närodlat. Gran Canaria är mer än sina stränder. I bergsbyarna ­möter besökaren hänförande utsikt och mängder av småskaliga producenter.

Under strecket
Publicerad
Från utsiktspunkten Degollada de Becerra ser man bland annat den mäktiga Roque Bentayga och klara dagar som denna kan man även se Teneriffa skymta.

Från utsiktspunkten Degollada de Becerra ser man bland annat den mäktiga Roque Bentayga och klara dagar som denna kan man även se Teneriffa skymta.

Foto: ANN LINDBERG
Annons

Söndag är marknadsdag i flera av bergsbyarna i Gran Canarias inland. Närheten till Las Palmas gör att det är många stadsbor som under helgerna letar sig upp för att köpa lokalproducerade produkter, besöka mysiga by-restauranger eller samlas med familj och vänner för att grilla. Maj–oktober är det lugnare på denna året runt-destination. Men såväl vår som höst är perfekta när det gäller att upptäcka bergen. Med siktet inställt på att hitta det genuina och kulinariska Gran Canaria lämnar vi turistorterna vid kusten för slingrande bergsvägar med bedövande vackra vyer.

Just den här söndagsmorgonen fokuserar flertalet av marknadsbesökarna i San Mateo på blommor eftersom det är mors dag. Lite längre in i lokalen trängs försäljarna av de lokalt odlade och producerade varorna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons