Näringslivsprofiler bland de hetaste på Stureplan

Topplistan över de 100 mest inflytelserika personerna på Stureplan består till stora delar av näringslivsprofiler. Modeföretagare, finansprofiler och arvtagare till H&M- och Stenbecksmiljoner tronar högt upp i rankingen. Näringsliv24 har listan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kändis- och livsstilsmagasinet Stureplan rankar i sitt senaste nummer de 100 mest inflytelserika personerna på Sveriges nöjes- och finansmekka Stureplan. Topplistan består av en salig blandning medie-, nöjes- och näringslivsprofiler som enligt tidningen är de som har den kommersiella makten i Sverige. De här personerna ”styr vad vi konsumerar, vilka trender vi anammar, hur vi roar oss och hur vi investerar våra pengar” skriver tidningen som själv har sin hemvist och nära nog bara bevakar kvarteren kring Stureplan.

Cheferna för de svenska modeföretagen Acne och J Lindeberg samsas med den isländske finansmannen Björgólfur Thor Bjorgólfsson och reklammakaren Michael Storåkers högt upp i rankingen. Där finns också näringslivsprofiler som Cristina Stenbeck och H&M-arvtagarna Jan och Stefan Bengtsson samt Karl-Johan Persson.

Annons
Annons
Annons