Annons

”Närhet och stor kärlek väcker så mycket i oss”

Varför är hon svartsjuk? Ingen av dem har tidigare varit med om en sådan kärlek som den de känner för varandra. Borde hon inte vara lycklig och trygg? Psykologen svarar: ”Du har vågat komma denne man mycket nära och i det blir man sårbar och skör.”

Under strecket
Publicerad

FRÅGA: Mitt bekymmer handlar om ett fullkomligt irrationellt dilemma och ett dito som jag aldrig någonsin konfronterats med förut. Jag är 54 år och skild sedan några år. Jag har haft några relationer sedan dess. Ingen som dock kommer i närheten av det jag upplever nu; jag är känslomässigt helt betagen av kärlek till den man jag träffar.

Vi har varit ett par sedan vi för ett år sedan träffades genom en aktivitet vi båda ägnar åt oss. Han har nyligen flyttat in hos mig och vi har det helt underbart tillsammans. Vi har båda jobb som vi gillar och är framgångsrika i, barnen är vuxna och utflugna sedan några år och vi är båda överens om att vi aldrig kommit i närheten av den kärlek vi känner för varandra nu. Vi planerar att gifta oss till sommaren vilket känns helt rätt.

Annons
Annons
Annons