Annons

Bobbi JeneNärgånget porträtt i trippelprisad dokumentär

Konst och liv vävs ihop i dokumentären ”Bobbi Jene”, som handlar om dansaren Bobbi Jene Smith och hennes sökande efter ett eget uttryck vilket får henne att flytta tillbaka till USA från Israel.
Konst och liv vävs ihop i dokumentären ”Bobbi Jene”, som handlar om dansaren Bobbi Jene Smith och hennes sökande efter ett eget uttryck vilket får henne att flytta tillbaka till USA från Israel. Foto: Folkets Bio

Den prisade dansdokumentären ”Bobbi Jene” är en sevärd studie i kompromisslöshet och risktagande som närgånget väver ihop konst och liv, skriver Anna Ångström.

Under strecket
Publicerad

Bobbi Jene Smith repeterar ”Naharin’s virus” med Batsheva Dance Company som hon var verksam i under tio år.

Foto: Folkets Bio

En naken kvinnokropp kämpar och strävar med ett osynligt motstånd – det är startbilden i danska regissören Elvira Linds dokumentär ”Bobbi Jene”, trippelprisad vid Tribeca filmfestival.

Bobbi who?, undrar nog de flesta. För oavsett förhandsreklamen är den amerikanska dansaren Bobbi Jene Smith, som i 20-årsåldern hoppade av Juilliard School i New York för att följa med Ohad Naharin till dennes världsberömda Batsheva Dance Company i Israel, inte lika känd som danskompaniet där hon gjorde karriär.

Annons
Annons
Annons