Ledare

Sanna Rayman:När SD växer krymper de andra

Partierna förväntade sig inte att SD skulle bli Sveriges tredje största parti. Vilken miss, skriver Ali Abozar.
Partierna förväntade sig inte att SD skulle bli Sveriges tredje största parti. Vilken miss, skriver Ali Abozar. Foto: LARS PEHRSON
Under strecket
Publicerad
Annons

Skåne har i dag en otrolig potential, skriver Anna Kinberg Batra (M) och Jonas Jacobsson Gjörtler (M) i Sydsvenskan i en artikel som lovprisar regionen för dess många fördelar, samtidigt som man lovar stärka dessa fördelar med allianspolitik i allmänhet och en tunnel under Öresund i synnerhet (17/11). Infrastruktur- och tillväxtsatsningar, starka finanser och jobbmål läggs fram, skolpolitiken får några rader och hotet från en rusande sjukförsäkring under rödgrön regering målas upp.

Kompotten är blandad och för läsaren i gemen är det nog inte helt uppenbart vad syftet med artikeln är. Vad det handlar om är förstås att den blivande M-ledaren måste stärka sina relationer med det moderata Sveriges alla hörn genom att visa att hon ser just deras utmaningar och problem och, om än inte detaljpeka, så åtminstone gestikulera lite i en riktning. Mycket är rätt, men artikeln avslöjar också en blind fläck, eller kanske ett tunnelseende.

Annons
Annons
Annons