X
Annons
X
Christer Lindarw.
Christer Lindarw. Foto: Staffan Löwstedt

Christer Lindarw om sista showen: ”Aldrig mer”

Långläsning

"This is it" är After Darks sista stora föreställning. Det som en gång var en djärv manifestation är idag är en folkkär institution.

Men det är fortfarande när unga småstadskillar med ögonskugga blygt frågar om autograf som Christer Lindarw på riktigt känner att han betyder något.

Han är något av ett Kinderägg, Christer Lindarw. På kvällarna diva assoluta, på dagarna nästan pensionerad affärsman och längst in, fast inte särskilt dold, pojken från Eskilstuna som ännu lever sin stora dröm.

– Vill du fika? Jag tog med några korintkakor som min moster skickat från Eskilstuna, är det första han säger när han väl parkerat sin bil bakom Oscars.

Christer Lindarw.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 1 av 8

Bakom scenen är det ett kaos. Blombuketterna på premiären blev till ett hav av kärlek och tacksamhet. Alla hjälper till med allt – säger Christer Lindarw, det finns alltid en ledig hand som hjälper till att dra upp blixtlåsen på klänningarna. Och ner också för den delen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 8

Roger Jönsson, Christer Lindarw och Lars Flinckman på nattklubben Shazam, september 1976.

Foto: Bertil Ericson/TT Bild 3 av 8

Christer Lindarw på scen, juni 1981.

Foto: Ragnhild Haarstad Bild 4 av 8

Christer Lindarw med mamma Vivianne på Tallmogården 2001.

Foto: Micael Engström/IBL Bild 5 av 8

After Darks ensemble under ett gästspel på Börsen i oktober 1981. Från vänster: Kent Berglind, Örjan Näsström, Nils-Albert Eriksson, Christer Lindarw, Lars Flinckman, Roger Jönsson, Roger Fagerberg, Lars Sturesson, Christer Uhre och Konny Berglind.

Foto: Karin Törnblom/IBL Bild 6 av 8

Christer Lindarw bakom scenen på Oscarsteatern.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 7 av 8

Christer Lindarw avslutar den sista showen med att stå ensam på scenen, avsminkad och med bar överkropp. På sitt varma Eskilstunamål tar han adjö, tackar och visar vad som döljer sig under allt smink och alla dyra klänningar: en smal, pojklik man som nästa år kan börja ta ut sin folkpension.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X