”När man är 55 är det inte läge att utbilda sig”

OTILLRÄCKLIG. En gång när Ken Sehlstedt sökte jobb på en reklambyrå inledde han ansökan med ”Nu är det dags att fixa till er medelålder”. Den gången var han i 40-årsåldern och fick faktiskt jobbet. Som 55-åring känner han att han inte direkt hamnar på topplistan när han ringer och söker jobb.

Under strecket
Publicerad
Ken Sehlstedt är arbetslös. Han har jobbat i 39 år som grafiker. Som 16-åring slutade han grundskolan en fredag och började som lärling på måndagen. 
– Det är väl ganska fundamentalt att man vill känna sig behövd, inte bara i ett förhållande utan även på ett arbete, säger Ken Sehlstedt som blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter nio år på företaget.

Ken Sehlstedt är arbetslös. Han har jobbat i 39 år som grafiker. Som 16-åring slutade han grundskolan en fredag och började som lärling på måndagen. – Det är väl ganska fundamentalt att man vill känna sig behövd, inte bara i ett förhållande utan även på ett arbete, säger Ken Sehlstedt som blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter nio år på företaget.

Foto: MALIN HOELSTAD
Annons

– Det är skit, säger Ken Sehlstedt i telefon på frågan hur det är att vara arbetslös.

Men när vi någon dag senare ses på hans veranda i sommarhuset utanför Gnesta, som numera är permanentbostad, är han ganska nöjd med tillvaron.

Annons
Annons
Annons