Annons

”När jag vaknade brann jag”

I Bangladesh har politik blivit synonymt med våld. Brandbomber, försvinnanden och utomrättsliga avrättningar är en del av vardagen, och det är inte sällan fattiga daglönare som får ta konsekvenserna.

Under strecket
Publicerad

Khokon, 22, säljer flipflop-tofflor och satt och sov på väg hem när bussen attackerades. Hans syster Salma (i svart) håller honom sällskap på sjukhuset varje dag.

Foto: AXEL KRONHOLMBild 1 av 3

Mamunur Rashid, 48, jobbade som lastare på en lastbil som fraktade betellöv när de den 5 februari attackerades av brandbomber. Hans tre medarbetare avled alla på sjukhuset och själv överlevde han med 25 procents brännskador.

Foto: AXEL KRONHOLMBild 2 av 3

Det pågår en maktkamp mellan politikerna i Bangladesh. Men det är de civila blir offer.

Foto: A.M. AHAD /APBild 3 av 3

**Khokon är 22 år **och livnär sig på att sälja flipflop-tofflor på Dhakas gator. Han satt och sov på bussen på väg hem – klockan var runt nio på kvällen den 24 januari – när den attackerades med en brandbomb.

– När jag vaknade brann mitt ansikte. Alla skrek och försökte komma av bussen. Jag föll ner på golvet och folk trampade och steg på mig, men till slut lyckades jag komma ut och fick av mig kläderna som brann.

Annons
Annons
Annons