”Folk kom fram och sa att de ogillade oss”

Jenny Berggren minns de intensiva åren när Ace of Base hyllades i världen: ”Vi var sönderresta. Det fanns en viss tortyr när man väcktes på natten hela tiden, man blev knäpp till slut, jetlaggad, sönderstressad, tappade hår och blev gråhårig som 21-åring. Dessutom var det en ensamhet som inte går att beskriva. Samtidigt var det häftigt. Det var bra med pengar och jag har kunnat köpa mig ett hus. Men jag måste fortfarande få ihop till hyran.”
Jenny Berggren minns de intensiva åren när Ace of Base hyllades i världen: ”Vi var sönderresta. Det fanns en viss tortyr när man väcktes på natten hela tiden, man blev knäpp till slut, jetlaggad, sönderstressad, tappade hår och blev gråhårig som 21-åring. Dessutom var det en ensamhet som inte går att beskriva. Samtidigt var det häftigt. Det var bra med pengar och jag har kunnat köpa mig ett hus. Men jag måste fortfarande få ihop till hyran.” Foto: Malin Hoelstad

Ace of Base var det kanske mest hatade bandet i Sverige. Nu fortsätter kritiken när sångerskan Jenny Berggren medverkar i TV4:s ”Så mycket bättre”. För SvD berättar hon om knivöverfallet, cancerskräcken och hur hon blev kickad ur den världsberömda gruppen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Jenny Berggren kommer ner från sitt hotellrum nära Stureplan, beställer kaffe och är på ett strålande humör. Hon ser fram emot att titta på ”Så mycket bättre” på lördag när hon själv står i centrum.

– Jag har inte sett något själv så jag vet inte vad jag skall förvänta mig. Hoppas att de är snälla mot mig.

Annons
Annons
Annons