Annons

Annah Björk:När den feministiska ytan blir alltför tunn

Nasty Cherry.
Nasty Cherry. Foto: Jen Lowery/TT

”I’m with the band: Nasty Cherry” är dokusåpan om fyra unga kvinnor med en kvinnlig manager. Men vad händer när en av bandmedlemmarna pekar på elefanten i rummet?

Under strecket
Publicerad

Grimes.

Foto: Arthur Mola/TTBild 1 av 3

Jelassi.

Bild 2 av 3

Miriam Bryant.

Foto: Karin Törnblom/TTBild 3 av 3

En villa målad i poppiga färger och ljussatt med ”Euphoria”-blå lysrör. Den vanliga Instagram-bilden av popstjärnornas Los Angeles: en pool, pizza-kartonger och exklusivt rock’n’rollig glamour. I ett av rummen sitter bandets gitarrist, Chloe, hon är ledsen och förvirrad och ställer frågan var systerskapet var när hon behövde det som mest? Under stort drama beslutar hon sig för att lämna bandet. Hon ringer sitt andra band Kitten, vars grabbar snart är på plats och hjälper henne att flytta ut från drömmen om en popkarriär.

Netflix nya originalserie ”I’m with the band: Nasty Cherry” är den brittiska artisten Charli XCX:s skapelse. I serien ska hon skapa det band hon själv drömde om att se upp till när hon var 14 år. Ett Spice Girls med mindre fokus på individerna, med makt över sitt eget uttryck och i klassisk rockbandssättning. Charli är bandets mamma, dess ”femte medlem” även om det är lite oklart vad det innebär. Hennes kontakter i popens Hollywood och erfarenhet som artist, låtskrivare och producent ska göra Nasty Cherry till världens största band på rekordkort tid.

Annons
Annons
Annons