X
Annons
X
Recension

Klasskamraten och andra möten När bråten är undanröjd finns bara ensamheten kvar

Vad är egentligen livet – om inte ensamhet? I sin nya samling berättelser skriver Per Wästberg om såväl livets som kärlekens förgänglighet.

Per Wästberg, född i Stockholm 1933, är en av våra mest namnkunniga och produktiva författare. Han är bland annat grundare av svenska Amnesty och, sedan 1997, ledamot av Svenska Akademien samt återkommande skribent i Svenska Dagbladet Kultur. Foto: Caroline Andersson

Det drar en bris av ensamhet över de dryga 300 sidorna i Per Wästbergs nya samling berättelser, ”Klasskamraten”. De 22 texterna i boken skildrar författarens möten med människor, möten som sätter fingret på de existentiella smärtpunkter människosläktet ständigt kämpar med; kärleken, livet och döden. Och när den bråten är undanröjd finns bara ensamheten kvar.

Temat känns igen från Per Wästbergs förra roman, "Det gula pensionatet" (2016). Liksom perspektivet, en gammal mans självkritiska blick på livet och sin framfart i det.

Per Wästberg, född i Stockholm 1933, är en av våra mest namnkunniga och produktiva författare. Han är bland annat grundare av svenska Amnesty och, sedan 1997, ledamot av Svenska Akademien samt återkommande skribent i Svenska Dagbladet Kultur.

Foto: Caroline Andersson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X