Naprapat räddade ”Carros” VM-start

Under strecket
Publicerad
Annons

Helsingfors Laser, akupunktur, elbehandling, kyla - och en mästertejpare till naprapat räddade Carolina Klüfts start i sjukampen. - Vi har använt oss av allt som är vedertaget. Men oddsen var inte stora att det skulle gå vägen i fredags kväll. Jag är jättelycklig att hon tog höjder i höjdhoppet över huvud taget, säger Tommy Eriksson.
Från den sekund som Klüft stukade foten i fredags förmiddag har landslagets medicinska team jobbat för högtryck. Läkaren Sverker Nilsson, samt de två fysioterapeuterna Jenny Jacobsson och Tommy Eriksson, fick ta till all sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa ”Carro”; först och främst få henne till start, och sedan se till att skadan skulle hämma henne så lite som möjligt.
Men sent i fredags kväll var läget kritiskt. Det erkänner Tommy Eriksson för SvD efter ”Carro” första dag av sjukampen.

– Då var det många i truppen som inte trodde att hon kunde starta. Men ”Carro” är ”Carro”! Det är bara personer som hon, som ligger på absolut topp, som pallar sådant här. I
sådana här situationer skiljs agnarna från vetet, säger han.
Efter att ha konstaterat att blödningen i foten var relativt lindrig lades ett, som Tommy Eriksson säger, ”oerhört tufft tryckförband”. Sedan var det som det brukar: ”Carro” i kamp mot klockan.
Och ”Carro” vann - som vanligt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons