Annons
X
Annons
X

Namninsamling för Björn Gustafsson

Stjärnorna tampas om en seger i Melodifestivalen. Men den som strålat mest är komikern Björn Gustafsson.

På lördag är den populära pausfågeln inte med i programmet - något som väcker tittarnas känslor.

Utan Björn Gustafsson suger Melodifestivalen. Åtminstone om man får tro de som engagerar sig i komikerns medverkan i programmet. På en internetsajt pågår nu en namninsamling för att den stora publikfavoriten ska vara med i Andra chansen trots allt.

Annons
X

”Programmets höjdpunkt”, ”Hellre Björn än Luuk!” och ”Varför kasta ett vinnande koncept i soporna?” är några av kommentarerna på sajten där flera tusen personer skrivit under med sina namn. Till det kan man lägga att flera hundra tusen sett videoklipp av komikerns sketcher i Melodifestivalen på nätsajter som You Tube.

Men enligt Melodifestivalens projektledare Christel Tholse Willers kommer Björn Gustafsson trots alla ansträngningar inte att dyka upp i Andra chansen på lördag.

- Nej. Det finns inte en chans att han kommer att vara med i programmet. De får ge sig till tåls, säger hon.

Anledningen till att Björn Gustafsson bänkats är tidsbrist. I programmet är det åtta artister som ska duellera om en plats i Globen. Den 22-årige komikern får helt enkelt inte plats.

- Det är ett väldigt skilt programupplägg och vi hinner helt enkelt inte med, säger Christel Tholse Willers.

Nour El-Refai kommer inte heller att vara med i Kiruna eftersom hon är upptagen med föreställningen ”Almost like boys” för Riksteatern. Kristian Luuk får klara sig utan sina sidekicks som kommer tillbaka i till finalen i Globen.

Björn Gustafsson har genom sin medverkan i Melodifestivalen fått sitt stora genombrott. Han har tidigare synts i ”Parlamentet” i TV 4 och är snart aktuell med nya humorprogrammet ”Morgonsoffan” i SVT. Under tiden lever hans insatser vidare på internet där hans kärlekssång till Carina Berg i Linköping har setts över 650 000 gånger.

– Vi är ju jätteglada för Björns skull och att tittarna har tagit honom till sig så snabbt, säger Christel Tholse Willers.

Björn Gustafsson vill själva inte kommentera namninsamlingen, hälsar han via SVT. (TT Spektra)

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X