Annons
X
Annons
X

”Några i s lyfter på ögonbrynen”

Göran Persson får avdrag för hushållsnära tjänster, trots att han bekämpade förslaget i valrörelsen. ”Folk lyfter på ögonbrynen”, säger socialdemokraternas skattepolitiske talesman.

Foto: TOMAS ONEBORG/SCANPIX

Den förre statsministern och s-ledaren och Göran Persson har beviljats avdrag för hushållsnära tjänster med 12 985 kronor. Hustrun Anitra Steen får skatten sänkt med lika mycket, skriver Aftonbladet.

I valrörelsen 2006 argumenterade Göran Persson emot det borgerliga förslaget om avdrag för hushållsnära tjänster, i enlighet med den socialdemokratiska partilinjen.

– Folk ska städa efter sig själva, det tycker jag gott, sa Persson i SvT:s partiledardebatt i slutet av augusti 2006.

Annons
X

Centerledaren Maud Olofsson hör till dem som slogs hårdast för avdraget.

– Man har en åsikt så länge man har den, konstaterar Olofsson nu och lägger till att Persson verkar ha ”flexibel moral”.

Men socialdemokraternas skattepolitiske talesman Lars Johansson säger att det inträffade illustrerar att det socialdemokraterna sa före valet var riktigt.

– Det här är ett lysande exempel på att människor med miljoninkomster tjänar på den borgerliga regeringens politik.

Johansson vill inte kritisera Göran Persson, men tror att partimedlemmarna ”lyfter på ögonbrynen”. Och snart dök rubriken ”Persson, en svikare” upp på socialdemokraternas bloggportal.

”Göran Persson är och har aldrig varit en, i mina ögon, socialdemokrat. Vare sig i tanke eller handling! Nu kommer hans sanna jag fram”, skriver Christina Meltin Westerlund, kommunpolitiskt aktiv i Härnösand.

Annons
Annons
X
Foto: TOMAS ONEBORG/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X