Annons

SektNyöppnade Sekt något helt annat än lederhosen

Foto: Tomas Oneborg

Det är rejält uppfriskande med en tyskinspirerad restaurang som vägrar passa in i klichén om hur en tysk restaurang borde vara. Ändå önskar vi att Sekt skulle våga vara lite mer tysk.

Publicerad

Blunda och tänk dig följande: en restaurang med tysk mat, tyskt vin, tysk inredning och tysk musik. Förmodligen föreställer du dig då en biergarten där servitörer i lederhosen bär ut currywurst, pumpernickel eller Rebenschoppen i kannor medan Klaus Wunderlichs orgel hörs ur högtalarna. Men var lugn. Nyöppnade Sekt är någonting helt annat.

Grundarna Pelle Johansson och Patrik Karlsson har båda yrkeserfarenhet från bättre krogar i den tyska regionen Baden som gränsar mot Frankrike och Schweiz, och säger sig här vilja servera modern sydtysk comfort food.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons
Annons