Annons
X
Annons
X

Nadal ännu långt från comeback

Den spanske tennisspelaren Rafael Nadal verkar vara långt från en comeback på touren. Han har inte rört en racket på nästan tre månader. Men spelat desto mer poker.

Av AFP, SvD, TT
Rafael Nadal med fyrtal i kungar – korten avbildar fyra av hans elva Grand Slam-segrar.
Rafael Nadal med fyrtal i kungar – korten avbildar fyra av hans elva Grand Slam-segrar. Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Spanjoren har under den tiden missat OS i London, US Open och två Masters-turneringar.

– Jag spelar igen först när jag är hundraprocentig. Först måste jag ta hand om mig själv. Jag vill inte in på banan och känna tveksamhet över min form, sade Nadal vid en intervju med fyra europeiska tidningar på tisdagen.

Den knäskadade före detta världsettan har haft flera skadeuppehåll under åren, men det här är ett av de värre enligt honom själv. Speciellt för att han missade OS.

Annons
X

– Jag var väldigt nere ett par veckor. Att missa en Grand Slam är en sak, men de kommer inte bara vart fjärde år. Jag hoppas av hela mitt hjärta att kunna spela i Rio 2016, sade Nadal, som inte har spelat sedan han förlorade i andra omgången mot tjecken Lukas Rosol i Wimbledon i juni.

Spanjoren rehabtränar seriöst. Han simmar en kilometer om dagen och tillbringar mycket tid i gymmet. Men han har också hittat en ny passion – poker.

Nadal har anlitat det spanska pokerproffset Isaac Mayolas de Vega för att förbättra sig vid kortbordet.

– Jag lär mig varje dag. För närvarande spelar jag dock bara med kompisar. Det är bara för nöjes skull, sade han enligt L'Équipe.

Paris TT-AFP-SvD.se

Annons
Annons
X

Rafael Nadal med fyrtal i kungar – korten avbildar fyra av hans elva Grand Slam-segrar.

Foto: PAUL HANNA/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X