Nä, nu blommar det på Stockholmsmässan

Trädgårdsmässan har väl aldrig varit så vältajmad med våren som detta år. Solen har gjort alla gröna fingrar som tokiga av lust att få jorda ner sig. Stockholmsmässan är sprickfärdig av sticklingar, fröer, redskap och allt möjligt trädgårdstingeltangel som väcker habegär eller avsky, allt efter läggning och smak.

Under strecket
Publicerad
Annons

Utställarna är fler än någonsin med många trogna firmor och entusiaster men också en hel del nya företag. Antalet holländska exportörer är rekordstort och överallt står det orange- och grönklädda ungdomar och säljer jätteknölar av olika sorter. Det är just det som är det roliga med Trädgårdsmässan: här blandas krämaranda och kunskap, samlarobjekt och kitsch. Här kan man hitta mängder av information bland det fotfolk av experter och entusiaster som fyller montrarna.

Temat för året är trädgårdskultur vilket inkluderar odlandet av själen. Svenska Linnésällskapet är förstås på plats för att fira 300-åringen. Också sällskapet Trädgårdsturism Linné hyllar sin inspiratör: under trädgårdskungens fana har ett stort antal öppna trädgårdar, plantskolor och hotell samlat sig för att visa att också vårt eget land kan erbjuda storartad trädgårdsturism. Montern är en replik av Linnés Hammarby tapetserad med botaniska tryck som man säljer för 50 kronor styck.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons