Annons
X
Annons
X

Mystisk bild tagen på Mars

Finns det liv på mars? Har David Bowie rätt? Bilder tagna av Nasa visar en märklig människoliknande skapelse. Skeptiker menar att det bara är en stenformation.

Bilden är tagen av Mars Explorer Spirit.
Bilden är tagen av Mars Explorer Spirit. Foto: NASA

Är detta bilden som UFO-fantaster har väntat på? Är detta bilden som bekräftar det många misstänker: Att det finns liv på Mars.

På bilden, som tagits av Nasas fjärrstyrda fordon Mars Explorer Spirit, ser det ut som om en liten grön varelse tar en promenad på planetens yta.

Andra säger att fyndet bara en stenformation som liknar något levande.

Annons
X

För fyra år sedan när Spirit först skickade bilder från Mars blev astronomerna besvikna eftersom de hade hoppats på bilder som skulle kunna fastställa att det finns möjligheter till liv på planeten.

En rymdentusiast tittade närmare på bilderna, förstorade dem, och på en liten del av en av bilderna hittades en liten människoliknande figur. Den förstorade varianten har nu spridits ut på nätet.

En förutsättning för liv är att det finns vatten. Nyligen har den europeiska rymdsonden Mars Express funnit fryst vatten på Mars sydpol vilket innebär att förhoppningen att hitta liv på Mars stärktes. Spirit som nu tog bilden landsattes för att finna spår av vatten och liv på planeten.

Annons
Annons
X

Bilden är tagen av Mars Explorer Spirit.

Foto: NASA Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X