Myspace startar stor musikbutik

Skivbranschen fortsätter söka efter nya sätt att vända den nedåtgående trenden. Nu har tre av de fyra största skivbolagen skrivit på ett avtal med Myspace om att starta en gemensam musiksajt.

Under strecket
Publicerad
Myspace vd och medgrundare Chris DeWolfe är stolt över bolagets nya musiksajt. ” I och med det här blir Myspace en plattform för allt som har med musik att göra”. Bilden är tagen i samband med  en konferens om sociala nätverk på nätet, i oktober förra året.

Myspace vd och medgrundare Chris DeWolfe är stolt över bolagets nya musiksajt. ” I och med det här blir Myspace en plattform för allt som har med musik att göra”. Bilden är tagen i samband med en konferens om sociala nätverk på nätet, i oktober förra året.

Foto: TONY AVELARAP
Annons

Den sociala nätverkstjänsten har byggt mycket av sina framgångar på musik och har länge fungerat som en stor pr-kanal för såväl skivbolag som individuella artister. Men det är egentligen först nu som Myspace erbjuder några direkta intäktsmöjligheter för skivbolagen. Vd:n och medgrundaren till Myspace, Chris DeWolfe, skräder inte orden när han berättar om den kommande tjänsten.

– Det här är en satsning som saknar motstycke. I dag skrivs ett nytt kapitel i den moderna musikhistorien. I och med det här kommer Myspace att bli en plattform för allt som har med musik att göra, säger Chris DeWolfe.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons