Myndighetslarm om riskabla investeringar

De använder ord som ”hög” eller ”garanterad” avkastning och kräver ofta snabba beslut - men bakom orden döljer sig ofta stora risker. Komplexa investeringsprodukter marknadsförs allt hårdare mot vanliga konsumenter. Nu varnar den europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten för produkterna.

Under strecket
Publicerad
Annons

I hela Europa blir det allt vanligare att vanliga småsparare investerar i hårt marknadsförda komplexa investeringsprodukter. I marknadsföringen beskrivs produkterna ofta med skönmålande ord, men bakom dem kan det dölja sig dolda avgifter och provisioner, höga straffavgifter om du säger upp produkten i förtid. Eller i värsta fall, stor risk att förlora hela sparkapitalet.

Nu får trenden den europeiska myndigheten Esma att gå ut med en varning till kontinentens småsparare. Och myndigheten får medhåll i sin varning av den oberoende svenska konsumentorgansiationen Konsumenternas bank- och finansbyrå, som de senaste åren har fått motta en ökad ström av samtal från konsumenter som förlorat pengar på de lockande produkterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons