Annons
X
Annons
X

Myndighetschef kräks över Åkesson

Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson väckte i går kväll uppmärksamhet på Twitter. Strax efter klockan 22 skrev han på sitt Twitterkonto: ”Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!”

Av SvD, TT
Dan Eliasson.

Dan Eliasson. Foto: TT

Detta fick SD-ledaren Jimmie Åkesson att själv twittra: ”Det är helt oacceptabelt att en GD uttrycker sig som Dan Eliasson. Han måste givetvis sparkas.” Åkesson hänvisar också till att Eliassons tweets ligger ute på Försäkringskassans hemsida under Press.

Dan Eliasson fick reaktioner på Twitter från fler än Åkesson och svarade med att twittra ”En del tycker att GD ska vara tyst! Passar inte mig. Hatar rasism!” och att ”Alla måste visa var man står. För många rasister i Sve. Står jag för!”

Dan Eliasson försvarar sin tweet när TT når honom på telefon.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jimmie Åkesson berättade om sin upplevelse i Sölvesborg på 80-talet. Jag berättade om min upplevelse framför teven, säger Eliasson.

  Annons
  X

  Det var när SVT Debatt i går diskuterade Åkessons upplevelser av starka motsättningar mellan svenskar och invandrare när han växte upp i Sölvesborg som Eliasson reagerade.

  TT: Vad var det som du ville kräkas över?

  – Hans upplevelser i Sölvesborg om de motsättningar som han påstår fanns påverkar mig väldigt, väldigt negativt, säger Eliasson.

  TT: Är det förenligt med svensk myndighetstradition av neutralitet att uttrycka sig som du gjorde?

  – Jag beskrev min upplevelse. Det finns säkert de som tycker att det är uppseendeväckande och de som tycker att det är rätt och riktigt.

  TT: Jimmie Åkesson kräver att du avgår?

  – Han får väl ha vilka synpunkter han vill på mig.

  Stockholm TT-SvD.se

  Annons
  Annons
  X

  Dan Eliasson.

  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X