Annons

Myndighet ska granska Astra Zenecas vaccin

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har påbörjat den första utvärderingen av ett covid-vaccin. Vaccinet tillverkas av det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca. Arkivbild.
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har påbörjat den första utvärderingen av ett covid-vaccin. Vaccinet tillverkas av det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca. Arkivbild. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har nu påbörjat den första utvärderingen av ett covid-vaccin för ett eventuellt godkännande.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Det aktuella vaccinet är utvecklat av det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca i samarbete med forskare vid Oxford University. Detta är också ett av de vacciner som den svenska regeringen slutit avtal om.

Granskningen, skriver det svenska Läkemedelsverket i ett pressmeddelande, kommer att ske löpande genom en så kallad "rolling review", vilket är en process som kan användas för att påskynda bedömningen av ett läkemedel om situationen bedöms som kritisk.

Annons
Annons
Annons