Recension

Printz akademiMycket men utan finess

 Det är korvmakeriet som ska vara hjärtat hos Printz. Och nog är utbudet av korv stort men det känns som om själva konceptet har blivit viktigare än smaken på det som serveras.

Under strecket
Publicerad
Printz akademi är den tjusigare delen uppkallad efter Korvakademien som har ett eget rum här.

Printz akademi är den tjusigare delen uppkallad efter Korvakademien som har ett eget rum här.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Ett helt mat- och nöjescentrum, Tolv Stockholm, har byggts upp under den nya Tele2 Arena strax söder om Globen. Centralt placerad är Printzmed ett utbud av det mesta som den hungriga och/eller törstiga kan behöva. Här finns en korvgrill, en mathall, en bar och i början av april invigs den nya ölhallen. Och här finns också den lite exklusivare Printzakademi, en matsal som fått sitt namn efter att ha blivit Korvakademiens högkvarter. 

I den mer rustika Mathallen sitter man mestadels vid långbord. En del av väggen består av stora glasfönster och bakom dem hänger stora köttstycken som restaurangen själv mörar. Det är kött som antingen grillas i rejäla bitar eller blir till hamburgare och korv. Printz akademi är där- emot överraskande elegant med finska designstolar, vacker armatur, intressant fotokonst och fina material som ger en både luftig och ombonad känsla. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons