Annons
Analys

Mycket märkligt agerande av Twitter

Det hela framstår egentligen som mycket märkligt. En privatpersons Twitterkonto uppvisar alla tecken på att vara kapat. Från kontot strömmar integritetskränkande information ut. Men trots att det naturliga hade varit att omedelbart spärra kontot, händer inget på nästan två dygn.

Publicerad

Historien om William Petzälls Twitterkonto är extra konstig eftersom den återgavs av så många medier och alltså var vida känd. Högst troligen har också både de drabbade och ett flertal redaktioner sökt kontakt med Twitter för att fråga varför kontot inte stängs av. Bara för att upptäcka att det i stort sett inte går att ta kontakt med Twitter. På samma sätt som det nära på är omöjligt att ta kontakt med Facebook. Och om man för en stund stannar upp och funderar över vad det märkligaste med denna historia är, så är det nog ändå att vi har vant oss vid att det förhåller sig på det viset.

De sociala tjänsterna på internet har på ganska få år skaffat sig en central position i vårt informationsflöde. Användarna lägger mer och mer av sina liv i tjänsternas händer och blir för varje dag som går mer transparenta med sina göromål. Därmed fyller Facebook och Twitter en allt större demokratisk funktion, särskilt eftersom både civilsamhället och de offentliga instanserna i form av skolor och myndigheter nu knyter sin kommunikation till tjänsterna.

Annons
Annons
Annons
Annons