X
Annons
X

Mutanklagad vid Bombardier har utvandrat

Svenska Bombardiers tidigare säljchef har emigrerat till Ryssland. Frågan är därför om han kommer att kunna ställas inför Svea hovrätt för misstänkta miljardmutor.

Av TT
Läs mer om Bombardier i misstänkt muthärva

Den 38-årige ryske medborgaren, som var anställd vid Bombardier Transportation i Stockholm, ställdes i fjol inför rätta i Stockholms tingsrätt för misstänkt grovt mutbrott i samband med en miljardaffär om signalsystem till järnvägen i Azerbajdzjan. Säljchefen förnekar brott och friades. Åklagarsidan anser dock att domen var felaktig och överklagade till hovrätten. Där är en ny rättegång planerad till januari 2019.

Men 38-åringen emigrerade den 27 mars tillbaka till Ryssland, visar Skatteverkets folkbokföring. Han har också nyligen sålt sin bostad och sitt fritidshus i Stockholmsområdet, enligt mäklares uppgifter.

Den mutanklagade förre säljchefen vid svenska Bombardier har emigrerat till Ryssland i väntan på ny rättegång. Här syns han vid en häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt i fjol. Arkivbild.

Foto: Sören Andersson/TT Bild 1 av 2

I svenska Bombardiers affär med järnvägen i Azerbajdzjan lade en mellanhand på över motsvarande en halv miljard kronor på kontraktet, till synes utan att göra någonting. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X