X
Annons
X

Mutanklagad vid Bombardier har utvandrat

Svenska Bombardiers tidigare säljchef har emigrerat till Ryssland. Frågan är därför om han kommer att kunna ställas inför Svea hovrätt för misstänkta miljardmutor.

Den 38-årige ryske medborgaren, som var anställd vid Bombardier Transportation i Stockholm, ställdes i fjol inför rätta i Stockholms tingsrätt för misstänkt grovt mutbrott i samband med en miljardaffär om signalsystem till järnvägen i Azerbajdzjan. Säljchefen förnekar brott och friades. Åklagarsidan anser dock att domen var felaktig och överklagade till hovrätten. Där är en ny rättegång planerad till januari 2019.

Men 38-åringen emigrerade den 27 mars tillbaka till Ryssland, visar Skatteverkets folkbokföring. Han har också nyligen sålt sin bostad och sitt fritidshus i Stockholmsområdet, enligt mäklares uppgifter.

Den mutanklagade förre säljchefen vid svenska Bombardier har emigrerat till Ryssland i väntan på ny rättegång. Här syns han vid en häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt i fjol. Arkivbild.

Foto: Sören Andersson/TT Bild 1 av 2

I svenska Bombardiers affär med järnvägen i Azerbajdzjan lade en mellanhand på över motsvarande en halv miljard kronor på kontraktet, till synes utan att göra någonting. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X