Annons

Mutanklagad läkare anmäls för grovt mutbrott

Den anmälde läkaren har stämts för grovt mutbrott. Enligt läkarens gode man och brorson har han tagit emot mycket värdefulla gåvor från en patient. Arkivbild.
Den anmälde läkaren har stämts för grovt mutbrott. Enligt läkarens gode man och brorson har han tagit emot mycket värdefulla gåvor från en patient. Arkivbild. Foto: Cleis Nordfjell / SvD / TT

Det finns risk för att en läkare i Kalmar kan utgöra en fara för patientsäkerheten. Det anser landstinget i Kalmar, som nu anmäler honom till Inspektionen för vård och omsorg. Orsaken är de mycket värdefulla gåvor han har tagit emot från en patient.

Under strecket
Publicerad

Enligt en stämningsansökan från kvinnans brorson, som också är hennes gode man, handlar det om en villa värd 15 miljoner kronor, värdefulla mattor, antikviteter, en guldmyntsamling och stora summor pengar, vilket Barometern uppmärksammat i en serie artiklar. Stämningsansökan gäller grovt mutbrott.

"Läkaren har genom detta tydligt brustit i omdöme. Vårdgivaren bedömer att det på ett negativt sätt påverkar det förtroende som samhället ska kunna ha för en legitimerad läkare", säger landstingets chefläkare Mattias Alvunger i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons