Musk: Teslas pengar räcker bara i 10 månader

Teslas grundare och vd, Elon Musk.
Teslas grundare och vd, Elon Musk. Foto: Natan Dvir/TT

Elon Musk fick se Teslas aktie rasa i fredagshandeln sedan amerikanska myndigheter konstaterat att elbiltillverkarens autopilotsystem var på vid en fatalkrasch av en Teslas model 3 tidigare i år. Samtidigt läckte ett internt mejl där Tesla-anställda uppmanas att spara kostnader vilket utökade kursraset.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Pengarna räcker mindre än ett år. I torsdags gick det ut ett internt mejl där Teslas grundare och vd, Elon Musk, varnade för att den senaste kapitalinjektionen på motsvarande 20 miljarder kronor skulle räcka för att hålla verksamheten igång enbart i tio månader, ifall kostnadsnivån förblir lika hög som under årets första kvartal. Det rapporterade bland annat CNBC som tagit del av mejlet och publicerade det i fredags. Vd:n kräver nu att de anställda ska ta till ”stenhårda” åtgärder för att dra ned på kostnaderna. Elon Musk lovar även att själv ta till extrema åtgärder för att hålla nere kostnaderna, och varje utgift kommer granskas och godkännas av bolagets finanschef enligt mejlet.

”Det är viktigt att vara medveten om att vi förlorat 700 miljoner dollar (7 miljarder kronor, reds anm) i första kvartalet vilket är mer än 200 miljoner dollar (2 miljarder kronor per månad, reds anm)”, skriver Musk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons