Annons
X
Annons
X
Musik
Krönika

Andres Lokko: Musiktips: Lokko väljer 3 x Jamaica

Det är mycket länge sedan den moderna reggaen hade ett så stort inflytande på så vitt skilda musikaliska genrer som just nu. Brittisk dansmusik, hela grime-världen samt mängder av svensk r’n’b och hiphop sneglar, med all rätt, mot Kingston för mycket av sin främsta inspiration.

Chronixx
Chronixx

Chronixx – ”Likes” (singel)

Från det kommande albumet ”Chronology” wailar Chronixx om, japp, sociala medier på den alldeles utmärkta låten ”Likes”. Chronixx, född 1992, må ha gjort musik i snart ett decennium men det känns som om 2017 är hans år. Konkurrenterna är många, men Chronixx besitter en avundsvärt absolut närvaro mitt i nuet som de andra mest bara kan drömma om.

Chronixx

Bild 1 av 3

Popcaan

Bild 2 av 3
Foto: Wayne Fox/IBL Bild 3 av 3

Popcaan

Bild 1 av 1

Del 1 av 2

Popcaan

Popcaan – Jungle justice (singel)

Kanske mer än någon annan artist från Jamaica har Popcaan omfamnats som den självklara gästartisten i internationella sammanhang. Inte minst hos Jamie xx i den eviga hiten ”I know there´s gonna be (good times)” som öppnade mängder av dörrar, så pass att hans videor lika gärna utspelar sig i ett fruset London som på Jamaicas heliga gröna kullar.

Annons
X
Annons
X
Foto: Wayne Fox/IBL Bild 1 av 1

Del 2 av 2

Foto: Wayne Fox/IBL

David Rodigan – My life in reggae (självbiografi)

Den åldrande brittiske dj:n Rodigan har missionerat för reggae i alla dess former i hela sitt liv och att han publicerar sin självbiografi med dess logiska titel just i år är oerhört talande både för hans fingertoppskänsla och att intresset för hans musikaliska resa utan slut är större än någonsin.

Annons
Annons
X
Annons
X