Musikfestivalen som corona inte kunde stoppa

Cellisten Jakob Koranyi och pianisten Peter Friis Johansson är konstnärliga ledare för Järna Festival Academy.
Cellisten Jakob Koranyi och pianisten Peter Friis Johansson är konstnärliga ledare för Järna Festival Academy. Foto: Erik Olsson

På grund av coronapandemin ställer festival efter festival in i år. Men inte musikarrangemanget Järna Festival Academy. Här valde man i stället att sadla om och satsa på en helt digital festival, som startar under fredagen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Järna Festival Academy arrangeras i år för fjärde gången, men denna gång som en helt digital festival. Pianisten Peter Friis Johansson, som tillsammans med cellisten Jakob Koranyi utgör festivalens ledning, berättar i en mejlintervju att man fått göra vissa anpassningar på grund av den pågående pandemin.

”När festivalen ska sändas digitalt blir kravet på en sammanhängande produktion mycket högre. En annan sak som förändrats är att vi i maj tvingades fatta beslutet att byta ut i stort sett alla de internationella artister som var bokade sedan mer än ett år tillbaka till artister bosatta i Sverige. Rent konstnärligt har våra nya artister kommit med nya möjligheter kring repertoar, så även där har vi fått tänka om. Programmets grundläggande idé och struktur är dock intakt”, berättar Peter Friis Johansson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons