Mus med fjärrkontroll en hjälp för stela leder

Svenska Perific Mouse är en svenskdesignad mus som gör det möjligt att inte behöva ha musen på ett skrivbord när man arbetar.

Under strecket
Publicerad
1. Musen kommunicerar infrarött med basenheten. 2. Med det här greppet kommer man åt styrkulan, knapparna och skrollhjulet med en hand. 3. Tvåhandsfattningen  passar bäst om man vill sitta tillbakalutad med händerna i knät. 4. Pistolgreppet är den bekvämaste enhandsvarianten men nackdelen är att man bara kan använda en musknapp.

1. Musen kommunicerar infrarött med basenheten. 2. Med det här greppet kommer man åt styrkulan, knapparna och skrollhjulet med en hand. 3. Tvåhandsfattningen passar bäst om man vill sitta tillbakalutad med händerna i knät. 4. Pistolgreppet är den bekvämaste enhandsvarianten men nackdelen är att man bara kan använda en musknapp.

Annons

Ergonomi har sedan länge uppmärksammats i samband med
datorprodukter. Med it-boomen fick man inte bara tekniska framsteg, som snabbare bredband och ekonomisk kris i form av en bubbla, utan även nya sorters folkhälsoproblem. Den mest kända av dessa är musarm.
Nu är Perific Mouse vare sig ett botemedel för musarm eller den ultimata lösningen på ergonomiproblem, men den är intressant ur ett nytänkande perspektiv.

Musen är utformad som en boomerang. På toppen av musen sitter det två knappar och ett skrollhjul som också fungerar som en knapp.
På sidan sitter det en styrkula och längst bak finns det ytterligare två knappar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons