Annons

Murens skugga faller över Betlehem

Betlehems kristna har det inte lätt. Under de senaste hundra åren har deras andel sjunkit från 90 till 20 procent av befolkningen. Claire Anastas lever omringad av muren som Israel byggt, men tror ändå på framtiden.– För Gud är ingenting omöjligt, säger hon.

Under strecket
Publicerad

Trots att vintersolen flödar över Det heliga landet är det mörkt i Claire Anastas souvenirbutik, som är inrymd i bottenvåningen på hennes hus i Betlehem. Det enda de ser genom fönstren är betong.

Foto: YVONNE ÅSELL

Claire Anastas souvenirbutik. Muren som Israel har uppfört på Västbanken är byggd bara ett fåtal meter framför ingången, och omringar huset från tre sidor.

Foto: YVONNE ÅSELL

Muren i Betlehem.

Foto: YVONNE ÅSELL

Trots att vintersolen flödar över Det heliga landet är det mörkt i Claire Anastas souvenirbutik, som är inrymd i bottenvåningen på hennes hus i Betlehem. Det enda de ser genom fönstren är betong. Muren som Israel har uppfört på Västbanken är byggd bara ett fåtal meter framför ingången, och omringar huset från tre sidor.

Det var egentligen tänkt att huset bara skulle vara tillgängligt genom en elektronisk grind, men Claire bad till Gud att israelerna skulle ändra sitt beslut, och det gjorde de.

Annons
Annons
Annons