Annons

Hot om nedstängda USA-myndigheter avvärjt

USA:s president Donald Trump och gränsen mot Mexiko står i centrum för budgetförhandlingarna. Här studerar presidenten förslag till gränsbarriärer i San Diego i mars i år.
USA:s president Donald Trump och gränsen mot Mexiko står i centrum för budgetförhandlingarna. Här studerar presidenten förslag till gränsbarriärer i San Diego i mars i år. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Hotet om nedstängda myndigheter i USA är avvärjt – i två veckor. Kongressen har antagit en lag som godkänner löpande kostnader för bland annat departementet för inrikes säkerhet fram till 21 december.

Budgetbråket har sitt ursprung i president Trumps krav på pengar för en gränsmur mot Mexiko.

Under strecket
TT
Publicerad

Det var i sista stund som kongressen sköt fram deadline för att lösa frågan om sju myndigheters finansiering, som annars skulle ha löpt ut under fredagen. En av dessa är departementet för inrikes säkerhet (Department of Homeland Security), som ansvarar för just gränsskyddet.

Kongressens båda kamrar godkände beslutet i torsdags och skickade det till Vita huset där president Donald Trump sagt att han ska skriva under det, rapporterar amerikanska medier.

Annons
Annons
Annons