Muller saknar pengar till Saab-köpet

175 miljoner kronor saknas fortfarande till köpet av Saab, det medger Spykers vd Victor Muller i en intervju med SvD Näringsliv. Samtidigt vägrar han svara på om den tidigare storägaren Antonov är inblandad i affären - av principskäl.

Under strecket
Publicerad
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Victor Muller är lyrisk när han berättar om den stora dagen förra veckan när han mötte de Saabanställda i Trollhättan. Han kan inte självmant sluta prata om mottagandet som fick honom att känna sig som en popstjärna - som han själv uttrycker det. Men det är många som inte jublar. Saab-affären har rest flera frågetecken och Victor Muller är bestämd om att låta flera av dem förbli obesvarade. Trots tryck från medier, svenska regeringen och andra kritiker vägrar han avslöja vilka som är hans hemliga finansiärer.

– De vill vara anonyma av den orsaken att de inte vill vara officiella personer. Hade de velat det hade de kunnat investera direkt i Spyker och blivit partners i ett börsnoterat bolag. Det är orsaken till att de bett mig att skapa det här bolaget för att få in pengar och jag har kunnat använda deras finansiering för att göra det här uppköpet. Jag har skrivit ett avtal med mina finansiärer om att ingen ska få veta vilka de är. Och vi måste respektera deras beslut.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons