Muller allt mer desperat

Victor Muller försöker nu allt mer desperat få GM och de kinesiska bolagen att gå med på det gamla upplägget – där han kvartstår i Saab. I går eftermiddag hölls åter en febrig telefonkonferens.

Under strecket
Publicerad
Victor Muller.

Victor Muller.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL
Annons

Klockan 14.30 i går hölls en telefonkonferens mellan de kinesiska bolagen, Victor Muller och GM som handlade om hur GM ska kunna bevekas att låta Saab få ännu en chans. Enligt en källa med insyn försöker Victor Muller få igenom den tidigare kontraktslösningen där Kinabolagen går in och äger 53,9 procent av Saab via ägarbolaget Swedish Automobile. Enligt Muller hade GM godkänt denna lösning. Men om det verkligen är förankrat i GM:s ledning är osäkert. Den skulle innebära att han själv inte trängs ut ur Saab, som var fallet om Kinabolagen köper 100 procent.

GM ägs
till en tredjedel av den amerikanska staten. Under gårdagen var svenska regeringsrepresentanter i kontakt med GM för att poängtera de svenska jobbens värde. Det återstår att se om GM värderar sin egen framgång på den viktiga kinesiska marknaden, och därmed möjligheten att blidka politikerna i Washington, framför jobb i Trollhättan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons