Annons

Mugabe attackerade Sverige

Zimbabwes president Robert Mugabe attackerade Sverige under toppmötet mellan EU och Afrika. ”Utomordentligt hedrande att få ingå i en krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”, kommenterade statsminister Fredrik Reinfeldt.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Robert Mugage sade att Sverige är ett av fyra länder som svärtar ner Zimbabwe.  Statsminister Fredrik Reinfeldt kontrade med att Sverige därmed ”ingår i den krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”.
Robert Mugage sade att Sverige är ett av fyra länder som svärtar ner Zimbabwe. Statsminister Fredrik Reinfeldt kontrade med att Sverige därmed ”ingår i den krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”. Foto: REUTERS

I sitt anförande som hölls bakom stängda dörrar valde Mugabe att särskilt peka ut Sverige som ett av de länder som går in för att svärta ner hans land. Presidenten gick attack mot Sverige, Danmark, Nederländerna och Tyskland och kallade länderna ”de fyras gäng”.

Robert Mugage sade att Sverige är ett av fyra länder som svärtar ner Zimbabwe. Statsminister Fredrik Reinfeldt kontrade med att Sverige därmed ”ingår i den krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”.

Foto: REUTERS Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons