Mugabe attackerade Sverige

Zimbabwes president Robert Mugabe attackerade Sverige under toppmötet mellan EU och Afrika. ”Utomordentligt hedrande att få ingå i en krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”, kommenterade statsminister Fredrik Reinfeldt.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Robert Mugage sade att Sverige är ett av fyra länder som svärtar ner Zimbabwe.  Statsminister Fredrik Reinfeldt kontrade med att Sverige därmed ”ingår i den krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”.

Robert Mugage sade att Sverige är ett av fyra länder som svärtar ner Zimbabwe. Statsminister Fredrik Reinfeldt kontrade med att Sverige därmed ”ingår i den krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati”.

Foto: REUTERS
Annons

I sitt anförande som hölls bakom stängda dörrar valde Mugabe att särskilt peka ut Sverige som ett av de länder som går in för att svärta ner hans land. Presidenten gick attack mot Sverige, Danmark, Nederländerna och Tyskland och kallade länderna ”de fyras gäng”.

Reinfeldt konstaterade efteråt vid en hastigt sammankallad pressträff att ”det var utomordentligt hedrande att få ingå i en krets som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons