Annons
X
Annons
X

Muf-ordförande hotar hoppa av

Mufs ordförande Niklas Wykman hotar med att lämna sitt parti efter förra veckans ja i riksdagen till det omdiskuterade FRA-lagförslaget.

Niklas Wykman.
Niklas Wykman. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Mer om FRA-lagen

Läs även

Ordföranden i moderaternas ungdomsförbund Muf, Niklas Wykman, hotar i sin blogg med att lämna partiet om det inte ändrar sin position när det gäller den nya signalspaningslagen, den så kallade FRA-lagen.

”Jag kan inte vara medlem i ett parti som företräder idén att avlyssna alla svenskars mejl och telefonsamtal”, skriver han bland annat, och fortsätter: ”Reinfeldt kan nu välja mellan att initiera ett samtal kring framtidens integritetsskydd i Sverige eller förlora en hel generation unga anhängare. Många har vi redan förlorat.”

– Nu måste vårt parti ta ställning i den här frågan ordentligt. Jag kan inte tänka mig att det lagförslag som klubbades igenom på allvar är en uppfattning som delas av moderater ute i landet. Nu måste moderaterna upp till bevis och visa att de är ett parti och inte regeringen. Jag kan inte tänka mig att det här förslaget skulle gå igenom på en partistämma , säger Niklas Wykman till SvD.se.

Annons
X

Betyder det här att du slutar som ordförande?

– Det betyder att jag vill att mitt parti initierar en diskussion. Det finns många moderater ute i landet som inte är representerade i riksdagen som inte tycker att det här är ett förslag som är förenligt med den personliga integriteten. Inför nästa val vill jag och andra med mig ha ett nytt förslag där signalspaning bedrivs utifrån brottsmisstankar och inte på var och en utan anledning.

Det var inga moderater i riksdagen som röstade nej i förra veckan. Hur tolkar du det?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det här är i mångt och mycket en generationsfråga. Det är därför det är viktigt att fler får tycka till än de som har riksdagen som plattform. Många moderater i den yngre generationen ställer sig frågande till FRA-lagen i sin nuvarande tappning och det är det jag vill ska komma fram i den diskussion jag efterlyser, säger Niklas Wykman till SvD.se.

  Annons
  Annons
  X

  Niklas Wykman.

  Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X