Annons

Muf måste ta täten i jämställdhetsfrågan

Som största politiska ungdomsförbund behöver Moderata Ungdomsförbundet en trovärdig jämställdhetspolitik. Vi måste ta täten, skriver Bodil Sidén och Louise Meijer inför helgens stämma.

Under strecket
Publicerad

I helgen avhåller Moderata Ungdomsförbundet (Muf) arbetsstämma. Där ska vi ombud besluta om vilka frågor vi ska driva i valet och hur vi ska vara spjutspetsen i nya Moderaternas fortsatta förnyelse. Som största politiska ungdomsförbund och som en fjärdedel av nya Moderaternas totala medlemsantal är vi en kraft att räkna med i svensk politik. Vad Muf tycker och vilka prioriteringar Muf gör spelar roll i ett större sammanhang. Det är därför dags att vi tar täten i jämställdhetsfrågan.

Sverige sägs vara världens mest jämställda land men frågan är vad den placering egentligen betyder när det senaste exemplet på kvinnoförnedring i vårt land kan tas från bara några veckor sedan då vårt damlandslag i fotboll utsattes för näthat, kränkningar och sexism av oblygsamma killar bakom datorskärmar. Att jämställdhetsproblem fortfarande existerar syns dessutom i lönestatistiken, i de av kvinnor upplevda glastaken på arbetsmarknaden, i föräldraförsäkringen och i sexualbrottsstatistiken.

Annons
Annons
Annons