Annons

Muf: Borgerligheten sitter i knät på friskoleföretagen

Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa är kritisk mot friskoleföretag som fuskar med undervisningstiden.
Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa är kritisk mot friskoleföretag som fuskar med undervisningstiden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Förstatliga dåliga friskolor och tillåt inte fusk med undervisningstiden. När januariavtalet fyller ett år är det inte Socialdemokraterna – utan Moderata ungdomsförbundet som starkast driver opinion mot Sveriges marknadsliberala skolsystem.

Under strecket
Publicerad

Benjamin Dousa kräver nu att regeringen drar in skolpengen för friskolor som minskar undervisningstiden.

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Anna Ekström, skolminister.

Foto: Lars Pehrson

”Med tanke på att du skriver under som ansvarig minister – hur lirar det med punkt 9 i januariavtalet?”. Efter att Anna Ekström hade skrivit en debattartikel om vinstintresset i skolan, var C-ledaren Annie Lööf snabb på att offentligt tillrättavisa utbildningsministern på Twitter i höstas.

Den 11 januari är det ett år sedan januariavtalet slöts mellan S, MP, C och L. Socialdemokraterna har i det tecknat in regeringsmakten, bland annat mot löftet att inte driva eller arbeta vidare med förslag om vare sig vinstförbud, eller vinstbegränsningar för privata aktörer i välfärden. Och Annie Lööf har visat sig vara bokstavstroende.

Annons
Annons
Annons