MTG riskerar uteslutas ur digitala marknätet

Varken Boxer eller MTG duger som operatörer i det digitala marknätet. Åtminstone inte enligt ett delbetänkande i Radio- och tv-lagsutredningen, som överlämnades till kulturminister Marita Ulvskog i går. Förslaget kan betyda att Teracom säljer Boxer.

Under strecket
Publicerad
Anders Nilsson, vd för MTG Sverige, vill inte kommentera betänkandet än.  ** fick i går en utredning som säger att operatörer i det digitala marknätet inte bör ha intressen i resten av tv-branschen.

Anders Nilsson, vd för MTG Sverige, vill inte kommentera betänkandet än. ** fick i går en utredning som säger att operatörer i det digitala marknätet inte bör ha intressen i resten av tv-branschen.

Annons

Ensamutredaren Roberth Nordh föreslår i ett delbetänkande att det bolag som ska vara operatör i det digitala marknätet ska stå fritt från resten av tv-branschen. MTG som tidigare visat intresse för operatörsrollen kan därför inte komma i fråga.
Orsaken är att MTG är ägare till kanalerna TV 3, Z-TV och TV 8. Men på MTG vill man inte kommentera utredningen:

– Delbetänkandet för Radio och tv-lagsutredningen är på 313 sidor. Det är många frågor som berörs och vi avstår från att kommentera dem innan vi har hunnit gå igenom betänkandet, säger Anders Nilsson, vd för MTG Sverige.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons