Annons

MSB får hjälp av fransk specialstyrka

Konvoj med polska brandbilar passerar Vätterleden på E4 i Småland under lördagkvällen på väg till Ärna i Uppsala. Där kommer de att få tanka och vila lite. Sedan kommer den polska styrkan att åka till Bräcke i Jämtland.
Konvoj med polska brandbilar passerar Vätterleden på E4 i Småland under lördagkvällen på väg till Ärna i Uppsala. Där kommer de att få tanka och vila lite. Sedan kommer den polska styrkan att åka till Bräcke i Jämtland. Foto: Anna Hållams/TT

60 franska brandmän, specialiserade på svår terräng, kommer till Sverige. Samtidigt är 139 brandmän och 44 fordon från Polen redan på väg mot de stora bränder som fortfarande härjar i de svenska skogarna.

Torka och extrem värme väntas nästa vecka.

Under strecket
TT
Publicerad

Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) tackade på lördagen ja till det franska erbjudandet. Sedan tidigare står det klart att 46 brandmän med tillhörande utrustning från Tyskland också kommer att bidra med hjälp.

Och polsk hjälp är på väg upp genom Sverige just nu. Vid de större bränderna i länen Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland är läget fortsatt mycket allvarligt.

Insatsledare Thomas Reichert och Erik Wallberg i arbete vid storbranden vid Älvdalens skjutfält i Dalarna.

Foto: Nisse Schmidt/TT Bild 1 av 3

Begränsningslinje i skogen i området för skogsbranden i Älvdalens skjutfält i Trängslet, norra Dalarna.

Foto: Nisse Schmidt/TT Bild 2 av 3

Möckelsjöberget i Ångermanland på lördagen.

Foto: Kustbevakningen-TT Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons