Kommentar

Daniel Zetterberg: MQ bekämpar sommarrean och Sportamore imponerar till högt pris

MQ: Klädbolaget lyckades hålla emot den starka trend av sommarreor som plågat branschen. Det gav resultat för MQ i form av en överraskande stark bruttomarginal. Aktien är billig och direktavkastningen lockar, men e-handeln pressar butikskedjor så tillväxten lär förbli klen under överskådlig framtid. Vi passar på aktien.

SPORTAMORE: E-handlaren fortsätter växa med god fart på en intressant marknad. På kort sikt ser vi dock en liten risk i bolagets lagerflytt. På lång sikt är konkurrensen inom e-handel ett stort hot. Samtidigt är aktien, tillsammans med de övriga i sektorn, högt värderad. Vi tar därför hem vinsten och slopar köprådet.

undefined
Foto: Bertil Ericson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Updates är Börsplus format för korta kommentarer om en eller flera aktier. Update om en aktie kan vara drivet av en aktuell händelse. Updates kan också ge åsikter om ett bolag där Börsplus inte gjort en mer komplett analys.

Foto: Bertil Ericson/TT / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 3
Bild 2 av 3

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X