Annons

MP vill utveckla pensionssystemet

I regeringens kontrollgrupp för pensionssystemet sitter representanter för fem partier – de fyra i alliansen och Socialdemokraterna. Miljöpartiet begär nu inträde i gruppen. En begäran skickas i dag till socialförsäkringsministern, skriver Gunvor G Ericson (MP).

Under strecket
Publicerad

Det är nu 18 år sedan fem partier – Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna – våren 1994 kom överens om ett nytt pensionssystem. Det infördes successivt under ett antal år med en genomförandegrupp av politiker från de fem partierna. Nu är det mer än tio år sedan systemet trädde i kraft. Genomförandegruppen har upphört och regeringen har i stället tillsatt en kontrollgrupp med representanter från de fem partierna. Den gruppen kallas den parlamentariska pensionsgruppen trots att Miljöpartiet, det tredje största partiet i Sveriges riksdag, inte ingår.

Miljöpartiet satt inte i riksdagen när beslutet om nytt pensionssystem togs våren 1994. Men vi begär nu inträde i pensionsgruppen. En begäran skickas i dag till socialförsäkringsministern.

Annons
Annons
Annons