Annons

MP: Det handlar inte om kravlös ledighet

Karolina Skog och Leila Ali Elmi.
Karolina Skog och Leila Ali Elmi. Foto: Pressbilder

Utvecklingstiden är inte en reform för kravlös ledighet såsom Moderaterna försöker få det att framstå. Istället är det nödvändig kompetensutveckling, skriver Miljöpartiets Karolina Skog och Leila Ali Elmi i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad

Det är precis i ett läge när Sverige närmar sig en viss lågkonjunktur som det är helt rätt tid att genomföra reformer som ger människor en möjlighet att anpassa sig efter morgondagens arbetsmarknad. Utvecklingstiden är inte en reform för kravlös ledighet såsom Moderaterna försöker få det att framstå. Det är en reform som ska rusta oss för en arbetsmarknad i ständig förändring, något som även moderata partiföreträdare borde vara intresserade av.

Att Moderaterna benämner heltidsstudier för ledighet säger ganska mycket om dem och ingenting om utvecklingstid som reform. Den som tar sig tid att validera sina kunskaper för att kunna ta sig an nya och mer kvalificerade arbetsuppgifter är inte värd att beskrivas som tärande. Det är precis vad som måste till för att de platser som idag är tomma inom välfärden och hos företag som vill växa ska fyllas. Att utbilda sig är att ta ansvar.

Annons
Annons
Annons