Annons

Här – ett urval av SvD:s bästa journalistik

Miljöpartiets ledning vill gå till val på en mer generös anhöriginvandring och att ge skyddsbehövande permanenta uppehållstillstånd, enligt ett förslag till valmanifest, som Sveriges Radio Ekot tagit del av.

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, tror att förslagen kan locka väljare bland den fjärdedel av svenskarna som, enligt senaste SOM-undersökningen, är för en generösare flyktingpolitik.

Enligt den senaste väljarbarometern från SvD/Sifo från mars 2018, låg MP:s väljarstöd på 3,8 procent vilket är under riksdagsspärren.

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg kallas till kongressen för att vittna med anledning av Cambridge Analytica-härvan. Kallelsen kommer från representanthusets energi- och handelsutskott som skriver att de vill veta mer om hur Facebook använder persondata.

Hundratusentals unga amerikaner demonstrerade mot vapenvåld och för säkrare skolor i helgen.

När Emma Gonzalez, en av dem som efter dödskjutningen i Florida klivit fram som förkämpe för att få slut på vapenvåldet, kom upp på scenen möttes hon av stort jubel. Efter sitt korta tal stod hon helt tyst i flera minuter med tårarna rinnande nerför kinderna.

– Sedan jag kom upp här har det gått sex minuter och tolv sekunder. Slåss för era liv, innan det är någon annans jobb att göra det, sade hon och bröt sin tystnad.

Det tog mördaren drygt sex minuter att skjuta ihjäl 17 människor skolmassakern i Florida.

Här är ett urval av SvD:s bästa journalistik från den gångna veckan.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons