Mp stoppar nytt förslag om F-skatt

Miljöpartiet stoppar förslaget om tidsbegränsade F-skattsedlar. Det skulle försvåra villkoren för småföretagare, enligt de gröna. Ställningstagandet är ett bakslag för regeringen, som med nya regler för F-skatt vill stoppa skattefusk.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det blev inte några svenska övergångsregler på arbetsmarknaden i samband med EU-utvidgningen för drygt ett år sedan. Regeringens förslag fick inte stöd av något annat parti i riksdagen.
Det betyder att polacker, letter och andra nya EU-medborgare fritt kan komma till Sverige för att jobba. Det enda som krävs är att de ansöker om uppehållstillstånd om de stannar längre än tre månader.

Enligt statsminister Göran Persson var det ”vårdslöst” av Sverige att avstå från övergångsregler. I stället enades socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet om skärpta regler på arbetsmarknaden för såväl svenska som utländska företagare.
Ett av regeringens bärande förslag är att införa tidsbegränsad F-skatt. Avsikten var att en proposition skulle läggas fram i vår. I en debattartikel så sent som i mars lyfte finansminister Pär Nuder fram vikten av tidsbegränsade F-skattsedlar, som ett led i kampen mot skattefusk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons