Annons

”MP missar en viktig skillnad i synsätt”

Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard svarar Miljöpartiet.
Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard svarar Miljöpartiet. Foto: Jessica Gow/TT

Moderaternas förslag om volymmål handlar om att minska asylinvandringen till Sverige, det vill säga de som inte har asylskäl. Det skriver M-politikerna Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard i en replik till MP.

Under strecket
Publicerad

Isabella Lövin, Per Bolund och Annika Hirvonen-Falk (MP) påstår att Moderaternas förslag om volymmål strider mot asylrätten och Sveriges internationella åtaganden. Vi har flera gånger bett dem förklara på vilket sätt ett svenskt volymmål skulle strida mot internationella åtaganden, samtidigt som volymmålen i Kanada, Tyskland eller Österrike inte gör det. De två sistnämnda länderna är dessutom bundna av exakt samma EU-rättsliga regler som Sverige. Inte en enda gång har de kunnat besvara frågan.

Beror det på okunskap om asylrätten eller en ovilja att hålla sig till sanningen? Vi kan också notera att de gröna företrädarna genomgående i sin artikel använder begreppet ”flykting” på ett felaktigt sätt. En flykting är den som på grund av välgrundad fruktan för förföljelse inte kan återvända till sitt hemland. Detta följer av Flyktingkonventionen, EU:s skyddsgrundsdirektiv och utlänningslagen.

Annons
Annons
Annons