Annons

”MP-ledningen desperat – tar till valmanipulation”

Ledningen för Miljöpartiet har tappat fotfästet och ägnar sig åt att manipulera vallistor. Den anklagelsen kommer från Jabar Amin (MP), en av partiets interna kritiker som har ställt upp för omval i Västerbotten.

Under strecket
Publicerad

Jabar Amin.

Foto: Maja Suslin/TT (Arkiv 2016)Bild 1 av 3

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 2 av 3

Jabar Amin.

Foto: Maja Suslin/TT (Arkiv 2016)Bild 3 av 3

Världen står inför många svåra utmaningar. Den globala uppvärmningen fortsätter alla klimatavtal till trots och polarisarna smälter nu snabbare än någonsin, samtidigt som några av världens fattigaste länder drabbas av extrema väderhändelser i form av översvämningar, orkaner eller ihållande torka. Och på det sociala området ser vi hur klyftorna tilltar och hur långt det är till verklig jämställdhet mellan kvinnor och män, såväl i Sverige som i världen. Globalt växer nu återigen antalet absolut fattiga. Och här hemma ropar vården – alltifrån förlossningsvården till äldrevården – på ökade resurser.

Miljöpartiet bildades för att verka för en solidarisk värld i balans med naturen, där solidariteten inte bara omfattar nu levande utan även kommande generationer samt även andra arter. Detta unika instrument för en hållbar samhällsutveckling skulle behöva bli avsevärt starkare än idag.

Annons
Annons
Annons