Annons

MP kräver nya migrationssamtal

Miljöpartiets representant i Migrationskommittén Annika Hirvonen Falk vill ha nya förhandlingar om flyktingpolitiken i höst. Arkivbild.
Miljöpartiets representant i Migrationskommittén Annika Hirvonen Falk vill ha nya förhandlingar om flyktingpolitiken i höst. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen kommer inte att kunna lägga fram en proposition om flyktingpolitiken utifrån Migrationskommitténs arbete som avslutas på fredag.

– Det kommer att behövas nya förhandlingar för att det ska kunna ske, säger Miljöpartiets representant i kommittén Annika Hirvonen Falk till TT.

Under strecket
Owe Nilsson / TT
Publicerad

Något helhetsförslag från kommittén med en majoritet bakom finns inte. På grund av de hårda motsättningarna kring svensk flyktingpolitik blir resultatet i stället enskilda lagförslag som det finns hoppande majoriteter bakom. Vissa förslag, som till exempel en ny humanitär skyddsgrund, står S, MP, C, L och V bakom, medan andra förslag som tillfälliga uppehållstillstånd och försörjningskrav har andra majoriteter.

Det förslag som kommittén kommer att presentera innebär i huvudsak att den tillfälliga lagen blir permanent. Vissa saker blir mer generösa, som en ny humanitär skyddsgrund, andra blir mer restriktiva.

Annons
Annons
Annons