X
Annons
X

MP ska driva sänkt arbetstid och höjd flygskatt

Miljöpartiet går till val på höjd flygskatt, sänkt normalarbetstid, rätt till familjeåterförening och permanenta uppehållstillstånd.

Språkröret Isabella Lövin vill vinna valet på hopp och framtid, inte rädsla och hårda tag.

Miljöpartiets kongress i Västerås har spikat sitt valmanifest med rubriken "Nu – klimatet kan inte vänta". Det består av 100 punkter varav sex prioriteras särskilt.

En av dem är att partiet går till val på att sänka normalarbetstiden och att öka människors möjligheter att påverka sin arbetstid. Att sänka normalarbetstiden stod inte med i partistyrelsens ursprungliga förslag, däremot ett mer konkret förslag om kortare arbetstid för äldre anställda i främst vård och omsorg.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin blir gratulerad av språkrörskollegan Gustav Fridolin i samband med sitt tal under partiets kongress i Västerås.

Foto: Peter Krüger/TT Bild 1 av 4

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin blir gratulerad av det andra språkröret Gustav Fridolin i samband med sitt tal under partiets kongress på Aros kongresscenter i Västerås.

Foto: Peter Krüger/TT Bild 2 av 4

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin blir gratulerad av det andra språkröret Gustav Fridolini samband med sitt tal under partiets kongress på Aros kongresscenter i Västerås.

Foto: Peter Krüger/TT Bild 3 av 4

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin vill inte driva en fördubbling av flygskatten aktivt i valrörelsen. Arkivbild.

Foto: Peter Krüger/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X